Två personer framför en dator i en kemisal.

Naturvetenskap

Framtida yrken: läkare, biolog, veterinär eller ingenjör

Naturprogrammet ger den bredaste högskolebehörigheten av samtliga gymnasieprogram. Samtidigt är det också ett program för dig som är intresserad av matematik och de naturvetenskapliga ämnena som kemi, fysik och biologi.

Läs mer om programmet
Fyra tjejer som står utomhus i fint väder.

Samhällsvetenskap

Framtida yrken: socionom, psykolog eller statsvetare

Vårt samhällsprogram innehåller en väldigt spännande programfördjupning med kurserna Kriminologi, Kriminologi-fördjupning samt Fattigdom & globala konflikter.

Läs mer om programmet

Samhälle, Film & Foto

Framtida yrken: socionom, psykolog eller kommunikatör

Samhälle, Foto, Film är en möjlighet för dig som har ett intresse av foto och/eller film och vill jobba lite mer kreativt, men som samtidigt vill läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap och få med dig alla behörigheter och full meritpoäng.

Läs mer om programmet
En mörkhårig tjej som håller i en bild på sina produkter.

Ekonomi & juridik

Framtida yrken: ekonom, jurist, marknadsförare eller advokat

Vårt Ekonomiprogram utmärker sig genom att båda inriktningarna (juridik och ekonomi) genomsyrar programmet. Oavsett vilken inriktning du väljer läser du kurser inom företagsekonomi och juridik varje år, toppat av ett gymnasiearbete i årskurs 3, som med hjälp av dina handledare kommer att hålla en hög nivå – sen är du mer än redo för studier på universitet!

Läs mer om programmet
En penna och arkitektritningar.

Teknik

Framtida yrken: ingenjör, stadsplanerare, arkitekt, industridesigner eller landskapsarkitekt

När du i framtiden studerar till exempelvis ingenjör, arkitekt eller samhällsplanerare så kommer du behöva hantera en rad olika programvaror och instrument, vilket vårt Teknikprogram förbereder dig för. Du får en bred utbildning där du inte behöver välja en “specialisering” redan på gymnasiet, men du får självklart möjlighet att fördjupa dig inom ämnen som du tycker är extra intressanta.

Läs mer om programmet